Sivun asetukset

Pääset kunkin sivun asetuksiin painamalla jotain seuraavista Sivun asetukset -painikkeista:

Sivun asetukset -painikkeet

Ensimmäinen painike löytyy mustalta yläpalkilta. Tällä muokkaat sen sivun asetuksia, jolla sillä hetkellä olet. Kaksi seuraavaa painiketta löytyy kunkin sivun vierestä sivukartassa. Tällä pääset muokkaamaan minkä tahansa haluamasi sivun asetuksia. Painikkeista aukeaa alasvetovalikko, jonka kautta pääset eri asetuksiin.

Perusasetukset

Jos sivustollasi on useampi kieliversio, valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata.

Sivun nimi

Oletuksena sivun nimi asetetaan uuden sivun lisäämisen yhteydessä. Sivun nimi näkyy navigaatiossa, ja voit vapaasti vaihtaa tätä. Mikäli jätät tämän jollain kieliversiolla tyhjäksi, ei sivua näytetä sen kielen navigaatiossa.

Kohdan alla on valinta Vaihda sivun URL -osoite vastaamaan uutta nimeä. Jos tämä on valittuna, sivun URL -osoite vaihdetaan päivityksen yhteydessä uutta nimeä vastaavaksi. Tämä helpottaa mm. kieliversioiden tekoa. Voit vapaasti vaihtaa sivun URL -osoitteen, koska Synergia Foxy tekee automaattisesti tarvittavat 301 -ohjaukset.

Kohdan alla on valinta Vaihda sivun META -otsikko vastaamaan uutta nimeä. Mikäli tämä on valittuna, vaihdetaan sivun metaotsikko päivityksen yhteydessä uutta nimeä vastaavaksi.

Sivupohja

Tästä voit määritellä sivun sivupohjan. Sivupohja määrittää miten sivun palstat ja muokkausalueet käyttäytyvät. Sivun sisältö poistuu sivua tyhjennettäessä, joten vaihda sivupohja vain tyhjien sivujen kohdalla. Yleensä Foxy -sivustot sisältävät maksimissaan kaksi sivupohjaa (etusivu ja alasivu), joten tätä harvemmin tarvitsee vaihtaa.

Sisäinen linkki

Voit tehdä sisäisen linkin valitsemalla haluamasi sivun alasvetovalikosta. Sisäistä linkkiä navigaatiossa kannattaa käyttää vain silloin, kun tason pääsivu on tyhjä ja halutaan ohjata ensimmäiselle alasivulle. Yleensä ristilinkitykset navigaatiotasolla vain sekoittavat käyttäjää, joten pyri välttämään tämän käyttöä.

Ulkoinen linkki

Voit linkittää sivun toiselle sivustolle tai esimerkiksi PDF -tiedostoon. Pyri välttämään tämän käyttöä, koska se sotkee navigaation muutoin selkeän logiikan.

Näkyvyys

Jos sivustollasi on useampi kieliversio, valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata.

Julkinen / Piilotettu

Tästä voit määrittää onko sivu julkinen vai piilotettu. Piilotettua sivua ei näytetä navigaatiossa. Pääsyä sivulle ei kuitenkaan estetä, eli linkin kautta tai suoralla URL -osoitteella sivulle pääsee kuka tahansa. Esimerkiksi Ajankohtaista on usein piilotettuna sivuna.

Julkaisupäivä

Voit määrittää sivulle julkaisupäivän. Mikäli julkaisupäivä on tulevaisuudessa, ei sivulle pääse edes suoralla URL -osoitteella (näytetään Pääsy kielletty -sivu). Voit vaihtaa julkaisupäivän kalenteritoiminnon avulla klikkaamalla tekstikenttää. Mikäli haluat kirjoittaa julkaisupäivän manuaalisesti, on se muodossa 2022-04-31 08:00.

Lukuoikeus

Oletuksena lukuoikeus on Kaikki. Jos tämän vaihtaa muuksi, näytetään sisäänkirjautumattomille käyttäjille Pääsy kielletty -sivu. Lukuoikeuksissa on kolme vaihtoehtoa:

• Kaikki, eli kuka tahansa pääsee sivulle.
  • Extranet -käyttäjät, eli vain extranet -käyttäjät joilla on sivun lukuoikeus pääsevät sivulle.
  • Foxy -käyttäjät, eli sivulle pääsee ainoastaan kirjautumalla Synergia Foxyyn.

Extranet -käyttäjäryhmät, joilla on oikeus nähdä tämä sivu

Mikäli lukuoikeus on Extranet -käyttäjät, voit valita tästä mitkä käyttäjäryhmät saavat lukea sivun. Extranet -toiminnallisuutta varten tarvitset lisähintaisen moduulin Extranet.

Piilota hakukoneista (esim. Google)?

Voit halutessasi piilottaa sivun hakukoneista (mm. Googlesta). Mikäli asetat arvoksi Kyllä, asetetaan sivun metatietoihin nofollow -määritys. Sivu myös poistetaan sitemap.xml -sivukarttatiedostosta. Hakukoneet eivät välttämättä noudata tätä arvoa, joten oikeasti salaiset sivut tulisi piilottaa kirjautumisen taakse (Foxy- tai extranet -käyttäjille).

Google päivittyy n. 2-4 viikon välein, joten muutos ei näy reaaliaikaisesti.

Asetettu arvo periytyy uusille alasivuille automaattisesti.

Hakukoneoptimointi

Kukin sivu kannattaa optimoida hakukoneita varten, jotta sivusto löytyy paremmin mm. Googlesta. Foxy tarjoaa tähän tarvittavat työkalut. Google tarjoaa hyvät ohjeet hakukoneoptimointiin, jotka löydät osoitteesta: https://support.google.com/webmasters/answer/35291?hl=fi.

Jos sivustollasi on useampi kieliversio, valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata.

Sivun URL

Sivun URL -osoite asetetaan automaattisesti uuden sivun lisäämisen yhteydessä. Foxyn kautta voit vapaasti vaihtaa sivun URL-osoitetta, koska järjestelmä osaa tehdä tarvittavat 301-ohjaukset. URL-osoitteessa ei voi olla erikoismerkkejä, joten Foxy karsii ne automaattisesti pois.

Sivun otsikko (meta-title)

Voit määrittää sivun metaotsikon, joka näkyy mm. selainpalkissa ja Googlen hakutuloksissa sivun otsikkona. Hakukoneet käyttävät sivun otsikkoa hakiessaan tietoa sivulta, joten tämä kannattaa vastata sivun sisältöä.

Sivun kuvaus (meta-description)

Voit asettaa sivulle metakuvauksen. Tieto näkyy ainoastaan Googlen hakutulosten ingressitekstinä. Tähän kannattaa laittaa noin yhden lauseen mittainen kuvaus sivusta.

Sivun muokkausoikeudet

Tästä osiosta voit määrittää mitkä Foxy -käyttäjäryhmät pääsevät sivua muokkaamaan. Jos sivustollasi on useampi kieliversio, valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta mitä kieliversiota haluat muokata.

Valitse kaikki käyttäjäryhmät, jotka sivua saavat päivittää. Järjestelmänvalvojilla on aina oikeus sivun päivitykseen. Oikeudet periytyvät sivukartassa alaspäin, eli kaikille sivun alatasoille annetaan automaattisesti vastaavat oikeudet.

Sivun muokkausoikeuksia voi päivittää myös erillisellä työkalulla. Lue lisää osiosta sivuston muokkausoikeudet »

Sivun koodit

Tästä osiosta voit lisätä sivulle javascript -koodeja. Koodeja saatetaan tarvita mm. upotuskoodien lisäykseen. Seuraa tarkasti palveluntarjoajan antamia ohjeita! Voit lisätä koodeja:

•  -tagin sisään
  •  -tagin jälkeen
  • ennen -tagia

Järjestelmänvalvojat voivat asettaa koko sivuston laajuisia koodeja (mm. seurantakoodeja) Sivuston asetukset -osiosta.

Usein kysytyt kysymykset

En näe kaikkia valintoja, miksi?Sivu ei ole piilossa, mutta se ei silti näy navigaatiossa, miksi?Hakukoneoptimointi -kohdan 'Etsi sivulta' ei löydä mitään, miksi?Tekemäni muutokset hakukoneoptimointiin eivät vaikuta Googleen, miksi?Miten optimoin sivuni hakukoneita varten?Muokkasin sivun koodeja, ja jotain outoa tapahtui?

Haluatko lisätietoa Foxysta?

Kiinnostuitko Foxysta? Tuliko sinulle kysyttävää järjestelmän toiminnasta? Haluatko pyytää tarjouksen vai kenties tunnukset demosivustollemme? Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!