Uutispalsta

(categorized_news, categorized_news_small)

Uutispalsta on oiva työkalu ajankohtaisten tiedotteiden lisäämiseen. Uutispalsta antaa mahdollisuuden mm. julkaisupäivän asettamiseen ja uutisten arkistointiin.

Muokkaus

Pääset muokkaamaan uutista painamalla sen kohdalla kynä -painiketta. Muokkauksessa on seuraavat kentät:

Yleiset / Otsikko

Kullakin uutisella tulee olla otsikko. Otsikko näytetään yleensä listauksessa ja erillisellä Ajankohtaista -palstalla (categorized_news_small).

Yleiset / Ingressi

Tähän kohtaan voit kirjoittaa pienen johdantotekstin uutiselle.

Teksti

Tähän tulee varsinainen uutinen. Käytössäsi on tuttu editori, joten voit lisätä mm. kuvia ja linkkejä.

Kuva(t)

Voit ladata uutiselle kuvan. Mikäli kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, saat rajattua kuvan valittuasi sen koneeltasi.

Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista kansio-painikkeesta. Jos kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, vain sopivan  kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Näkyvyys / Julkaisupäivä

Mikäli jätät julkaisupäivän valitsematta, julkaistaan uutinen samantien. Voit valita päivän kalenterista painamalla tekstikentän kohdalla. Voit myös kirjoittaa esim. kellonajan suoraan tekstikenttään.

Näkyvyys / Poistumispäivä

Mikäli jätät poistumispäivän valitsematta, säilyy uutinen arkistossa ikuisesti. Tällöin uutiselle asetetaan poistumispäiväksi 9999-12-31 00:00. Jos haluat muuttaa tätä jälkikäteen, pääset meneillä olevaan päivään painamalla kalenterista talo-painiketta. Voit valita päivän kalenterista painamalla tekstikentän kohdalla. Voit myös kirjoittaa esim. kellonajan suoraan tekstikenttään.

Näkyvyys / Kategoriat

Tästä voit määritellä kaikki kategoriat, joihin tämä uutinen kuuluu. Voit siis hyödyntää samaa uutista esimerkiksi useammalla sivulla.

Suora linkitys / Tiedosto

Voit linkittää uutisen suoraan esimerkiksi PDF -tiedostoon. Tällöin listauksen Lue lisää -linkki avaa tiedoston uuteen välilehteen. Jos haluat poistaa linkityksen, ruksaa Poista tiedosto ja tallenna. Voit valita tiedoston myös suoraan materiaalipankista kansio-painikkeesta.

Suora linkitys / Linkki

Voit linkittää uutisen suoraan toiselle sivulle. Syötä tähän haluamasi URL. Jos haluat poistaa linkityksen, tyhjennä kenttä ja tallenna.

Suora linkitys / Linkkiteksti

Tällä voit yliajaa Asetukset -kohdassa annetun Lue lisää -tekstin uutiskohtaisesti.

Voit tallentaa tai kumota muutoksesi seuraavilla painikkeilla (tai Tallenna / Kumoa -napeilla):

Monistus

Voit monistaa halutun uutisen tällä toiminnolla. Näin saat helposti tehtyä mm. kieliversiot.

Poisto

Voit poistaa yksittäisiä uutisia lopullisesti tällä painikkeella. Mahdolliset kuvat / tiedostot säilyvät kuitenkin materiaalipankissa.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat painikkeet:

Lisää uusi uutinen

Tällä painikkeella voit lisätä uuden uutisen. Käytössäsi on sama lomakepohjainen työkalu kuin muokkauksessakin.

Näytä kaikki uutiset

Täältä näet kaikki uutiset tekstimuotoisena luettelona. Pääset muokkaamaan haluamaasi uutista klikkaamalla sen otsikkoa. Voit poistaa uutisen X -painikkeella. Mikäli uutinen näkyy listalla harmaana, ei sitä näy jostain seuraavista syistä johtuen tällä sivulla:

Muokkaa kategorioita

Täällä voit muokata uutiskategorioita. Voit valita kunkin uutismoduulin kohdalla mitä kategorioita näytetään, joten voit hyödyntää kategorioita mm. kieliversioiden rakentamiseen. Voit luoda kategorioita rajattomasti. Yksittäiset uutiset voivat kuulua useampaan kategoriaan. Mikäli asetat uutisen vain Extranet -käyttäjille, sitä ei pääse lukemaan kuin Extranet -käyttäjät (vaikka kategoria olisi asetettu tulostumaan tälle sivulle).

Asetukset

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Näytetäänkö arkisto?

Jos tämä on kyllä, näytetään listaussivulla arkisto -linkit. Arkisto näyttää kaikki uutiset valitulta vuodelta.

Valitse kategoriat, jotka näytetään

Tästä voit valita kaikki kategoriat, joihin asetetut uutiset tässä moduulissa näytetään. Voit muokata kategorioita kohdasta Muokkaa kategorioita.

Kuinka monta uutista listataan maksimissaan

Tässä voit valita monta uutista näytetään oletuksena uutissivulla. Mikäli käyttäjä on valinnut arkistosta jonkun vuoden, näytetään ko. vuoden kaikki uutiset.

Näytetäänkö SOME -jakopainikkeet?

Voit valita annetaanko käyttäjälle mahdollisuus jakaa uutinen mm. Facebookissa.

SOME -jakopainikkeiden koko

Voit määritellä myös SOME -jakopainikkeiden koon (normaali, isompi tai isoin).

Tekstit

Voit vapaasti muokata moduulin tekstejä. Näin mm. kieliversioiden tekeminen on helppoa.

Otsikko

Voit antaa koko uutispalstalle otsikon tässä. Voit määritellä otsikkoa ympäröivän tagin edistyneistä asetuksista.

Ei uutisia -teksti

Mitä näytetään, jos yhtään uutista ei ole.

Lue lisää -teksti

Kunkin uutisen kohdalle lisättävä Lue lisää -linkki.

'Takaisin' -linkin teksti

Avatun uutisen Takaisin -linkin teksti. Palaa yhden askeleen taaksepäin, eli jos uutinen on avattu esim. etusivulta, palataan tänne.

'Kaikki uutiset' -linkin teksti

Avatun uutisen Kaikki uutiset -linkin teksti. Avaa uutisten listaussivun.

'Uutista ei löytynyt' -teksti

Mikäli uutista ei jostain syystä löydy, määrittele mikä teksti näytetään.

'Arkisto' -teksti

Arkisto -osion otsikko. Vuodet tulostuvat aina samanlailla.

Päivämäärän muoto

Voit valita missä muodossa päivämäärä näytetään.

Näytä kellonaika

Voit valita näytetäänkö (julkaisu)kellonaika ja missä muodossa.

Päivämäärän ja kellonajan eroitin

Voit määritellä erottimen päivämäärän ja kellonajan väliin, esim 12.8.2014 klo 16:00.

Käytettävät viikonpäivät

Voit määritellä viikonpäivät sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän näkymään.

Käytettävät lyhenteet viikonpäivistä

Voit määritellä lyhenteet viikonpäivistä sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän lyhenteen näkymään.

Käytettävät kuukaudet

Voit määritellä kuukaudet tammikuusta alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden näkymään.

Käytettävät lyhenteet kuukausista

Voit määritellä lyhenteet kuukausista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden lyhenteen näkymään.

Usein kysytyt kysymykset

Latasin kuvan / syötin otsikon / syötin tekstin, mutta uutisen kohdalla ei näy muutoksia, miksi?

Näytettävät tiedot riippuvat täysin asetuksista määriteltyyn muotoiluun. Yleensä kaikkia tietoja ei tarvita. Yläpalkista löytyvällä Esikatselu -painikkeella voit katsoa miltä uutinen näyttää julkaistuna.

Lisäsin uutisen, mutta sitä ei näy sivulla, miksi?

Tarkista että uutinen kuuluu kategoriaan, joka on linkitettynä kyseiseen moduuliin. Tarkista, ettei julkaisupäivä ole tulevaisuudessa. Tarkista, ettei poistumispäivä ole menneisyydessä.

Poistin uutisen vahingossa, saanko sen palautettua?

Et. Lataamasi kuvat/tiedostot kuitenkin säilyvät materiaalipankissa, joten voit downloadata sen sieltä, ja rakentaa uutisen uudestaan. Mikäli kuitenkin haluat palauttaa tietokannan, otamme siitä varmuuskopiot joka yö kello 00:00. Ota meihin yhteyttä samantien.

Miten Ajankohtaista -moduuli eroaa uutispalstasta?

Uutispalstan mukana tulee Ajankohtaista(categorized_news_small) -moduuli. Tätä käytetään yleensä näyttämään esim. etusivulla uusimmat uutiset. Moduulissa ei voi suoraan muokata uutisia, vaan kynä -painikkeella siirrytään uutislistaus -sivulle. Moduulin asetuksista voit määritellä mm. näytetäänkö moduuli jos yhtään uutista ei ole.