Moduulit

Osa verkkosivuston sisällöstä vaatii taustalleen automatisoitua toiminnallisuutta. Tätä tarkoitusta varten Foxysta löytyy moduuleja, jotka helpottavat sivuston ylläpitoa. Voit kierrättää moduuleja vapaasti, joten saat haluamasi toiminnallisuuden mille sivulle vaan. Moduuleja päivitetään helppokäyttöisillä, lomakepohjaisilla työkaluilla.

Moduulin asetukset

Moduulin asetukset -painike

Kunkin moduulin yläpuolelta löytyy Moduulin asetukset -painike. Painikkeen avulla voit muuttaa moduulin perusasetuksia ja tekstejä. Viemällä hiiren painikkeen päälle, näet mikä on moduulin tyyppi ja nimi.

Moduulin tuonti halutulle palstalle

Moduulin voi tuoda haluttuun kohtaan kahdella tapaa: joko Tuo moduuli -toiminnolla tai Tuo tämä moduuli toiselle sivulle -toiminnolla.

Tuo moduuli

Toiminnot -painike

Toiminnon avulla voit tuoda minkä tahansa moduulin haluttuun kohtaan. Tätä toimintoa käyttäessäsi sinun tulee tietää mitä moduulia olet tuomassa sivuille, joten tämä on hieman monimutkaisempi ratkaisu alla esiteltyyn.

Tuo tämä moduuli toiselle sivulle

Tämän toiminnon avulla saat tuotua haluamasi moduulin toiselle sivulle. Toiminto on todella helppokäyttöinen, koska sinun ei tarvitse tietää mikä moduuli taustalla on tai mikä moduulin otsikko on. Paina vain haluamasi moduulin yläpuolelta Tuo tämä moduuli toiselle sivulle -painiketta.

Tuo tämä moduuli toiselle sivulle -painike

Tämän jälkeen voit tuoda moduulin tyhjään paikkaan painamalla Toiminnot -painiketta -> Tuo valittu moduuli.

Toiminnot -painike

Moduulin tuonnissa on seuraavat kohdat:

Valitse moduulin tyyppi

Valitse tuotavan moduulin tyyppi. Moduulin tyyppi voi olla esimerkiksi embed (Upotuskoodi), listing (Listaus), statictext (Kierrätettävä sisältö) tai images (Kuvaesitys). Mikäli tuot valittua moduulia, et voi vaihtaa tätä kohtaa. Tutustu moduulin tyyppeihin niiden omilla ohjesivuillaan.

Valitse tuotava moduuli

Listaan kerätään kaikki sivustolle lisätyt moduulit. Kuhunkin tyyppiin voi kuulua myös ns. pohjamoduuleja, joita et voi tuoda sivuille kuin kopioina. Tunnistat nämä alun POHJA: -tekstistä. Muut moduulit tuodaan sivuille aakkosjärjestyksessä, joten moduulin otsikkoon kannattaa kiinnittää huomiota. Mikäli tuot valittua moduulia, et voi vaihtaa tätä kohtaa.

Lisätäänkö valmis moduuli, vai luodaanko kopio (esimerkiksi kieliversioita varten)?

Mikäli valitset Valmis moduuli, päivitykset tuomaasi moduuliin tehdään myös alkuperäiseen moduuliin. Tätä toimintoa voi siis hyödyntää esimerkiksi kullakin sivulla toistuviin yhteystietoihin. Mikäli valitset Luo kopio moduulista, päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen moduuliin. Tuotavan moduulin asetukset ja ulkoasu säilyvät, mutta sen sisältöä voit vapaasti vaihtaa.

Mille sivuille moduuli tuodaan

Voit tuoda halutessasi moduulin kerralla kaikille kieliversion sivuille, joilla on sama sivupohja. Jos muilla sivuilla vastaavassa solussa on sisältöä, tulee moduuli niiden alle. Yleisesti ottaen toimintoa tarvitsee käyttää vain sivuston rakennusvaiheessa.

Moduulin otsikko

Jos luot uuden moduulin, sinun tulee antaa sille otsikko. Moduuli kannattaa nimetä järkevästi, jotta löydät sen jatkossa moduuliarkistosta.

Moduulin poisto

Poista moduuli -painike

Voit poistaa moduulin solun yläpuolella olevasta painikkeesta. Voit valita haluatko poistaa moduulin vain kyseiseltä sivulta, vai kaikilta kieliversion sivuilta samasta kohtaa. Erona sisällön poistoon on se, että moduulit säilyvät järjestelmässä poiston jälkeen. Jos haluat poistaa moduulin lopullisesti, voit tehdä sen moduulien hallinnasta.

Oletussisällöt

Palstan oletussisällöt -painike

Määrittelemme oletussisällöt jo sivun rakennusvaiheessa, joten peruskäytössä toimintoa ei koskaan tarvita!

Synergia Foxyssa voit asettaa moduleita oletussisällöiksi. Jos esimerkiksi kaikille sivuille halutaan tiettyyn paikkaan fiiliskuva, voidaan se asettaa oletussisällöksi oheisella painikkeella. Oletussisältö lisätään aina uutta sivua lisättäessä, eli tämä ei vaikuta jo olemassa oleviin sivuihin.

Oletussisältö -valikossa on seuraavat kohdat:

Valitse muokattava kieli

Moduulit ovat kieliversiokohtaisia, koska esimerkiksi yhteystiedoissa saattaa olla puhelinnumero eri muodossa. Valitse kieli, jolle moduulit lisätään oletuksena.

Hae moduulit tältä palstalta

Voit helpottaa työtä lisäämällä haluamasi moduulit palstalle, ja hakea ne tällä painikkeella. Moduleita voi olla useampi oletuksena.

Lisää moduuli

Voit valita haluamasi moduulin lisättäväksi. Moduulit ovat aakkosjärjestyksessä antamiesi otsikoiden mukaan.

Luo moduleista kopiot

Voit myös oletuksena luoda kopiot moduuleista. Tätä kannattaa käyttää lähinnä images (Kuvaesitys) -moduulin kanssa: jos haluat kullekin sivulle samanmallisen mutta erilaisen kuvan, voit luoda siitä oletuksena kopion. Tällöin voit vapaasti vaihtaa kuvia eri sivuille ilman, että ne päivittyvät kaikille sivuille. Kopion nimen alkuun annetaan oletuksena sivun polku.

Usein kysytyt kysymykset:

En näe moduulin asetukset -painiketta, tai pääse muokkaamaan moduulia, miksi?Voinko vaihtaa moduulin otsikkoa jälkikäteen?Miten saan lisättyä pohjamoduuleja?En löydä tietyn moduulin ohjeita, miksi?

Haluatko lisätietoa Foxysta?

Kiinnostuitko Foxysta? Tuliko sinulle kysyttävää järjestelmän toiminnasta? Haluatko pyytää tarjouksen vai kenties tunnukset demosivustollemme? Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!