Uutispalsta

categorized_news (Uutispalsta)
categorized_news_small (Ajankohtaista -palsta)

Uutispalsta on oiva työkalu ajankohtaisten asioiden esittämiseen sivustolla.

Muokkaus

Muokkaus -painike

Pääset muokkaamaan uutista painamalla sen kohdalla Muokkaus -painiketta. Muokkauksessa on seuraavat kentät:

Yleiset

Otsikko

Kullakin uutisella tulee olla otsikko. Otsikko näytetään yleensä listauksessa ja erillisellä Ajankohtaista -palstalla (categorized_news_small). Miten otsikko näytetään riippuu täysin moduulille asetetuista tyyleistä.

Ingressi

Tähän kohtaan voit kirjoittaa pienen johdantotekstin uutiselle. Miten johdantoteksti näytetään riippuu täysin moduulille asetetuista tyyleistä.

Teksti

Tähän tulee itse uutinen. Käytössäsi on tuttu editori, joten voit lisätä mm. kuvia ja linkkejä. Koska sivulle tehdään automaattisesti Otsikko 1 ja Otsikko 2, käytä ainoastaan otsikkotasoja Otsikko 3 ja Otsikko 4 (saavutettavuusperiaatteita noudattaen).

Kuva(t)

Voit ladata uutiselle kuvan. Mikäli kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, saat rajattua kuvan valittuasi sen koneeltasi. Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista Valitse tiedosto materiaalipankista -painikkeella. Jos kuvan täytyy olla tietyn kokoinen, vain sopivan kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Valitse tiedosto materiaalipankista -painike

Näkyvyys

Julkaisupäivä

Mikäli jätät julkaisupäivän valitsematta, julkaistaan uutinen samantien. Voit vaihtaa julkaisupäivän haluamaksesi kalenteritoiminnon avulla klikkaamalla tekstikenttää. Mikäli haluat kirjoittaa julkaisupäivän manuaalisesti, on se muodossa 2022-04-31 08:00.

Poistumispäivä

Mikäli valitset poistumispäivän, häviää uutinen uutissivulta ja Ajankohtaista -palstalta määritetyn ajan jälkeen. Uutinen säilyy kuitenkin arkistossa, eli jos haluat sen kokonaan pois niin poista se. Uutiselle asetetaan oletuksena poistumispäiväksi 9999-12-31 00:00. Saat vaihdettua tämän kuluvaan päivään painamalla talokuvaketta kalenterista. Mikäli haluat kirjoittaa poistumispäivän manuaalisesti, on se muodossa 2022-04-31 08:00.

Kategoriat

Tästä voit määritellä kaikki kategoriat, joihin tämä uutinen kuuluu. Voit siis hyödyntää samaa uutista esimerkiksi useammalla uutispalstalla. Uutiset kannattaa aina lisätä sivulta jonne se halutaan tuoda, koska kategoriat syötetään automaattisesti moduulin mukaan.

Suora linkitys

Tiedosto

Voit linkittää uutisen suoraan PDF -tiedostoon. Tällöin listauksen Lue lisää -linkki avaa tiedoston uuteen välilehteen. Jos haluat poistaa linkityksen, ruksaa Poista tiedosto ja Tallenna. Voit valita tiedoston myös suoraan materiaalipankista Valitse tiedosto materiaalipankista -painikkeesta.

Valitse tiedosto materiaalipankista -painike

Linkki

Voit linkittää uutisen suoraan toiselle sivulle. Syötä tähän haluamasi URL -osoite. Jos haluat poistaa linkityksen, tyhjennä kenttä ja Tallenna. Linkki aukeaa uuteen välilehteen

Linkkiteksti

Tällä voit yliajaa Moduulin asetukset -kohdassa annetun Lue lisää -tekstin uutiskohtaisesti.

Voit tallentaa tai kumota muutoksesi seuraavilla painikkeilla:

Tallenna ja kumoa -painikkeet

Monistus

Monista -painike

Voit monistaa halutun uutisen tällä toiminnolla. Näin saat helposti tehtyä mm. kieliversiot vaihtamalla kategorian. Uutisesta tehdään kopio, eli päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen uutiseen.

Poisto

Poista -painike

Voit poistaa yksittäisiä uutisia lopullisesti tällä painikkeella. Mahdolliset kuvat / tiedostot säilyvät kuitenkin materiaalipankissa.

Toiminnot

Lisää uusi uutinen

Tällä painikkeella voit lisätä uuden uutisen.

Näytä kaikki uutiset

Täältä näet kaikki uutiset tekstimuotoisena luettelona. Pääset muokkaamaan haluamaasi uutista klikkaamalla sen otsikkoa. Voit poistaa uutisen X -painikkeella. Mikäli uutinen näkyy listalla harmaana, ei sitä näy tällä sivulla koska:

• uutisen julkaisupäivä on tulevaisuudessa
  • uutisen poistumispäivä on menneisyydessä
  • uutista ei ole asetettu mihinkään moduulissa näytettävään kategoriaan.

Muokkaa kategorioita

Täällä voit muokata uutiskategorioita. Voit valita kunkin uutismoduulin kohdalla mitä kategorioita näytetään, joten voit hyödyntää kategorioita mm. kieliversioiden rakentamiseen. Voit luoda kategorioita rajattomasti. Yksittäiset uutiset voivat kuulua useampaan kategoriaan. Mikäli asetat kategorian vain Extranet -käyttäjille, uutista ei pääse lukemaan kuin Extranet -käyttäjät (vaikka kategoria olisi asetettu tulostumaan tälle sivulle).

Asetukset

Moduulin asetukset -painike

Täältä voit muokata moduulin asetuksia. Voit valita ylimmäisestä alasvetovalikosta mitä asetuksia haluat muokata.

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit vaihtaa moduulin otsikkoa.

Näytetäänkö arkisto?

Jos tämä on kyllä, näytetään listaussivulla arkisto -linkit. Arkisto näyttää kaikki uutiset valitulta vuodelta.

Valitse kategoriat, jotka näytetään

Tästä voit valita kaikki uutiskategoriat, jotka tässä moduulissa näytetään. Voit muokata kategorioita kohdasta Muokkaa kategorioita.

Kuinka monta uutista listataan maksimissaan

Tässä voit valita monta uutista näytetään oletuksena uutissivulla. Mikäli käyttäjä on valinnut arkistosta jonkun vuoden, näytetään ko. vuoden kaikki uutiset.

Näytetäänkö SOME -jakopainikkeet?

Voit valita annetaanko käyttäjälle mahdollisuus jakaa uutinen mm. Facebookissa.

SOME -jakopainikkeiden koko

Voit määritellä myös SOME -jakopainikkeiden koon (normaali, isompi tai isoin).

Tekstit

Voit vapaasti muokata moduulin tekstejä. Näin mm. kieliversioiden tekeminen on helppoa.

Otsikko

Voit antaa koko uutispalstalle otsikon tässä.

Ei uutisia -teksti

Tämä teksti näytetään jossei palstalla ole yhtään uutista.

Lue lisää -teksti

Kunkin uutisen kohdalle lisättävä Lue lisää -linkkiteksti.

'Takaisin' -linkin teksti

Avatun uutisen Takaisin -linkin teksti. Palaa yhden askeleen taaksepäin, eli jos uutinen on avattu esim. etusivulta, palataan sinne.

'Kaikki uutiset' -linkin teksti

Avatun uutisen Kaikki uutiset -linkin teksti. Avaa uutissivun.

'Uutista ei löytynyt' -teksti

Mikäli uutista ei jostain syystä löydy, määrittele mikä teksti näytetään. Tilanne voi tulla vastaan esim. Googlen kautta jo poistetulle uutissivulle saavuttaessa.

'Arkisto' -teksti

Arkisto -osion otsikko.

Päivämäärän muoto

Voit valita missä muodossa päivämäärä näytetään.

Näytä kellonaika

Voit valita missä muodossa julkaisukellonaika näytetään.

Päivämäärän ja kellonajan eroitin

Voit määritellä erottimen päivämäärän ja kellonajan väliin, esim 31.4.2022 klo 16:00.

Käytettävät viikonpäivät

Voit määritellä viikonpäivät sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän näkymään.

Käytettävät lyhenteet viikonpäivistä

Voit määritellä lyhenteet viikonpäivistä sunnuntaista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta viikonpäivän lyhenteen näkymään.

Käytettävät kuukaudet

Voit määritellä kuukaudet tammikuusta alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden näkymään.

Käytettävät lyhenteet kuukausista

Voit määritellä lyhenteet kuukausista alkaen pilkulla eroteltuna. Näitä käytetään vain, jos olet määritellyt päivämäärän muoto -kohdasta kuukauden lyhenteen näkymään.

Usein kysytyt kysymykset

Minulla ei ole mahdollisuutta ladata kuvaa, kirjoittaa tekstiä yms.?Lisäsin uutisen, mutta sitä ei näy sivulla, miksi?Poistin uutisen vahingossa, saanko sen palautettua?Miten Ajankohtaista -moduuli eroaa uutispalstasta?

Haluatko lisätietoa Foxysta?

Kiinnostuitko Foxysta? Tuliko sinulle kysyttävää järjestelmän toiminnasta? Haluatko pyytää tarjouksen vai kenties tunnukset demosivustollemme? Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!