Kuvaesitys

images (Kuvaesitys)
images_with_text (Kuvaesitys)

Moduulia käytetään silloin, kun sivulla olevan kuvan täytyy olla juuri tietyn mallisena. Useimmiten tällä tarkoitetaan sivun yläbanneria.

Muokkaus

Muokkaus -painike

Pääset muokkaamaan kuvaa joko painamalla Muokkaus -painiketta, tai Näytä kaikki -valikon kautta. Muokkauksessa on seuraavat kentät:

Valitse kuva koneeltasi

Tästä voit ladata kuvan. Latauksen jälkeen saat käyttöösi kuvan rajaustyökalut. Mahdollinen alkuperäinen kuva säilyy materiaalipankissa. Voit valita kuvan myös suoraan materiaalipankista Valitse tiedosto materiaalipankista -painikkeesta. Vain sopivan kokoiset kuvat näytetään listauksessa.

Valitse tiedosto materiaalipankista -painike

Otsikko

Voit antaa kuvalle otsikon mm. hakukoneita varten (vaihtoehtoinen teksti).

Linkki

Voit linkittää kuvan haluamallesi sivulle. Syötä tähän halumasi URL -osoite.

Tallennus ja huomioita

Voit tallentaa tai kumota muutokset seuraavilla painikkeilla:

Tallenna ja kumoa -painikkeet

Kun tallennat kuvan, lisätään se kuvaesityksen ensimmäiseksi. Mikäli moduulissa on useampi kuva, tehdään niistä automaattisesti kuvaesitys jossa kuvat vaihdetaan tietyin väliajoin efektin kera.

Monistus

Monista -painike

Voit monistaa kuvan tällä toiminnolla. Monistettu kuva lisätään kopiona, eli päivitykset siihen eivät vaikuta alkuperäiseen kuvaan.

Poisto

Poisto -painike

Voit poistaa yksittäisiä kuvia joko Poista -painikkeella tai Näytä kaikki -valikosta. Kuva poistuu tästä moduulista, mutta säilyy materiaalipankissa.

Toiminnot

Työkalun yllä on seuraavat painikkeet:

Lisää uusi kuva

Tästä voit lisätä uuden kuvan kuvaesitykseen. Mikäli kuvaesityksessä on useampi kuin yksi kuva, vaihtuvat kuvat automaattisesti tietyin väliajoin.

Näytä kaikki

Täältä näet kaikki kuvaesityksen kuvat. Voit muuttaa kuvien järjestystä hiirellä raahaamalla. Pääset muokkaamaan kuvaa klikkaamalla sen otsikon kohdalla. Voit poistaa kuvan kuvaesityksestä X -painikkeella.

Tyhjennä kuvaesitys

Voit tyhjentää koko kuvaesityksen (kuvat säilyvät materiaalipankissa).

Kopioi kuvat toisesta kuvaesityksestä

Voit kopioida kuvat toisesta kuvaesityksestä. Kuvat tuodaan kopioina, eli päivitykset eivät vaikuta alkuperäiseen kuvaesitykseen.

(Tee tästä normaali sisältö)

Mikäli kuvaesityksessä on vain yksi kuva, voit tehdä siitä halutessasi normaalin sisällön. Tällöin työkalu poistuu käytöstä ja kuvaa käsitellään jatkossa normaalina sisältönä (muokkaukset tehdään editorilla).

Asetukset

Moduulin asetuket -painike

Voit muokata kuvaesityksen asetuksia Moduulin asetukset -painikkeella. Voit valita mitä haluat muokata:

Perusasetukset

Dynaamisen moduulin nimi

Tästä voit muuttaa moduulin otsikkoa.

Kuvaelementin korkeus

Tästä voit määritellä kuinka korkea kuvaesitys on. Arvo on pikseleinä, ilman px -päätettä. Kuvan leveys haetaan ympäröivän alueen maksimileveydestä. Tämä ei vaikuta jo olemassaoleviin kuviin, vaan kuvat pitää ladata uudestaan. Määrittelemme kuvakoot jo sivuston rakennusvaiheessa, joten tätä ei yleensä tarvitse vaihtaa.

Kuvat vaihtuvat automaattisesti?

Voit valita vaihtuvatko kuvat automaattisesti. Jos tämä on ei, kannattaa kuvaesityksen navigaatio olla päällä.

Kuvat näytetään arvotussa järjestyksessä?

Kuvien järjestys voidaan arpoa. Jos tämä on ei, näytetään kuvat järjestyksessä Näytä kaikki -valikon mukaisesti.

Näytetäänkö otsikko kuvan päällä?

Mikäli tämä on kyllä, kuvan päällä näytetään sille asettamasi otsikko.

Kuvan vaihtoefektin pituus

Tästä voit määritellä kauan kuvan vaihtoefekti (feidaus) kestää.

Kuinka kauan kuva on näkyvissä ennen vaihtoa?

Tästä voit määritellä kauan kuva näkyy ennen kuin se vaihdetaan seuraavaan. Mikäli kuvan otsikko on tärkeä, kannattaa antaa pitkä aika jotta se ehditään lukea.

Näytetäänkö navigaatio kuvan alla?

Jos tämä on kyllä, näytetään kuvan alla navigaatiopainikkeet.

Näytetäänkö edellinen/seuraava -linkit?

Jos tämä on kyllä, näytetään kuvan reunoilla nuolet joista pääsee eteen- ja taaksepäin esityksessä.

Usein kysytyt kysymykset

En saa kuvaa ladattua, miksi?Kuva on rakeinen, miksi?Onko images_with_text (Kuvaesitys) sama moduuli?Haluan ladata kullekin sivulle uuden kuvan samassa koossa, miten teen tämän?Haluan saman kuvaesityksen kaikille sivuille, miten teen tämän?

Haluatko lisätietoa Foxysta?

Kiinnostuitko Foxysta? Tuliko sinulle kysyttävää järjestelmän toiminnasta? Haluatko pyytää tarjouksen vai kenties tunnukset demosivustollemme? Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!